vesztergombi-pince-logo


Vesztergombi Ferenc 1993-ban nyerte el "Az év Bortermelője" díjat, borai már a 90-es évek elején a magyar csúcsborászatot képviselték, és a gasztronómiában is népszerűek voltak. Azóta  - bár sok kistermelő csatlakozott a szekszárdi élborászathoz - a Vesztergombi-borok megbízhatósága, jó minősége állandó maradt. A pince, a többiekkel ellentétben nem a Bikavérre és a Kadarkára, inkább a Cabernet-fajtákra alapoz, bár a Porkoláb völgyéből származó Kékfrankosuk is igazán csodás bor, nagy testtel, hosszú utóízzel. Jó néhány éve már a borász fia, Vesztergombi Csaba aktív közreműködésével készülnek a borok, ami új színt hozott a pince életébe. Csaba például előszeretettel használja az új fát a borkészítés során.  2004-től már az új, 6-os út mellett megépített chateau-jellegű pincében készítik és tárolják a borokat, melyek kifejezetten igénylik a palackos érlelést. Boraik egyedi ízvilága, hosszú élete biztosítja, hogy a Vesztergombi Pincészetet továbbra is a vezető szekszárdi pincék között jegyezhetjük.


vesztergombi.hu