A Keszthelyi család

 

A vendéglátás, kereskedelem több generáción át kódolva van a családban. rolunk_keszt_2Hangyaboltos, masamód, szállodás, de a történelem vagy a más pálya időnként a szálakat eltépte. Kitérőket épített be amiktől a tradíció néha megsérült. A kényszer vagy a sors 1990-ban elindított egy kis családi vállalkozást, melynek első állomása egy bérelt büfé, majd 1993-tól egy konyha-étterem volt az alapja. Nehéz kezdetek, mert nem csak nekünk volt ez kezdet, hanem az egész magyar társadalomnak, gazdaságnak. Változó irányok, változó követelmények, ami ma jó volt, holnap már lehet, hogy büntethető. Előírások innen, előírások onnan, majd uniós "követelmények" melyek az ésszerűség közelében sem voltak. Az igyekezet, az összefogás és a pénzek visszaforgatása meghozta azt az állapotot, amiben ma vagyunk.
Nagyon nehéz idők, nagyon sok munka és küzdelem, jó kollégák, jó szakmai munka és a becsületesség megteremtette a fennmaradást.rolunk_keszt_1_1

 

Párhuzamosan dolgozott a család. A bérleményben diák- és közétkeztetés, lakodalmak, bálok, fogadások, kitelepülések akár 1000 főig, de már volt /1997/ saját étterem, a belvárosban és lett mellette /2003/ egy kávéház is, ahol minden családtagnak jutott munka. Anya és három gyermeke vitte az üzleteket, rendezvényeket. Bár az árból sokszor engedtünk, de színvonalból sosem. Kialakult egy komoly törzsvendég réteg külföldi és belföldi, akikre építhettünk és akik számíthattak ránk. Nevelőapa a tanulóképzésben fejtett ki hatékony munkát, ezzel a szakmai utánpótlást megoldottuk.

 

Lehetőségeinket felismerve ma már négy szobás vendégház kapcsolódik az üzletekhez. Próbáltunk és próbálunk nagyokat álmodni, de néha fel kell ébrednünk...! Közben az idő múlik, és a szülők csak szellemükkel vannak jelen de látva, hogy jó kezekbe került minden várjuk a következő generációt és a sok, sok vendéget!