Ye tealeaves

A Ye Tealeaves teamárkát Kövecses Olivér – szekszárdi születésű – fiatalember alapította 2016-ban.
Olivér két évet élt Kínában diákként, ahol Hangzhou városában gyakran látogatta az egyetem szomszédságában lévő stílusos kis kávézót-teázót. Megismerkedett az üzlet tulajdonosával aki, mint kiderült, saját ültetvényről származó teáit készítette a helyszínen.

Minden teát egyenesen kínai kistermelőktől szereznek be, akikkel hosszan tartó, jóbaráti kapcsolatra törekednek.

A teák single-origin jellegűek, ami azt jelenti, hogy a levelek egy adott ültetvényre és szüretre vezethetők vissza, nem lettek mással keverve.

A Ye Tealeaves célja, hogy a ma emberét közelebb hozzák a hagyományos, több ezer évre visszatekintő kínai tea-kultúrához. Fontosnak tartják, hogy a modern világban se felejtsük el a régi tradíciókat.

 

Hong

Elkészítési hőfok: 90 °C; Áztatás: 3-4 x 75mp

Letisztult fekete tea csokoládés, aszalt gyümölcsös ízjegyekkel a kínai Shandongból. A Lao-hegy hegyvidéki és óceánparti klímájának együttese adja a tea egyedi karakterét.

650 Ft
OO-Lord!

Elkészítési hőfok: 90 °C; Áztatás: 4-5 x 45mp

Frissítő, jázminos, gyümölcsös ízvilágú oolong tea a kínai Fujian tartományból. A legenda szerint egy földműves fedezte fel először, a Kegyelem Vasistennője elhagyott templomában Anxi-ban.

650 Ft
Dragon well 

Elkészítési hőfok: 85°C; Áztatás: 2-3 x 45mp

Friss füves, enyhén mogyorós ízvilágú, „Sárkány Forrás” elnevezésű zöld tea, a kínai Zhejiang tartományból. Kína egyik leghíresebb zöld teája, a legenda szerint először egy olyan forrásnál nőtt, melyet egy sárkány fakasztott – innen kapta nevét.

650 Ft
Silver monkey

Elkészítési hőfok: 80 °C; Áztatás: 2-3 x 40mp

Sült gesztenyés, kesudiós ízekben gazdag zöld tea Zhejiang tartományból. A feldolgozásban alkalmazott, erőteljes sütési lépés adja e tea testes jellegét. Nevét a levelek formájáról kapta, melyek majomkarmok alakját idézik.

 

650 Ft
Guihua 

Elkészítési hőfok: 90 °C; Áztatás: 2-3 x 90mp

Szárított osmanthus virág Kínából. Sárgabarackos ízvilág, koffeinmentes, nyugtató hatású virágtea.

650 Ft
Dry Jasmine

Elkészítési hőfok: 90 °C; Áztatás: 2-3 x 90mp

Koffeinmentes, szárított jázminvirág Kínából. Nyugtató hatása miatt kifejezetten ajánljuk esti teázáshoz.

650 Ft

Az én teám

Varga Marianna okleveles kertészmérnök, teaszakértő és Magyarország egyetlen teanagykövete.
Küldetésének tekinti, hogy segítségével fejlődjön a hazai teakultúra, „trendibb” legyen a teázás, valamint a teacserje hazai termesztését elérhetővé tegye minden érdeklődő számára.
Nem márkát, vagy teatípusokat képvisel, hanem a teakészítés módját.
Marianna az egri borvidéken dolgozott szőlészként, majd Ausztráliában borászati laboránsként és egy rövid gyakorlat után London felé vette az irányt. Itt cserélődött le a borkostolás teakóstolásra…
A britek teaszenvedélye és nyitottsága teljesen magával ragadta, majd a következő állomás egy hat éves munkaviszony egy nagymúltú teakereskedésben.
Okleveles teaszakértő, teatermesztő, nagy ismeretekkel rendelkezik a feldolgozási technológiákról, de a kóstolás művészete is igazán közel áll a szívéhez.

 

 

Assam

Elkészítési hőfok: 90 °C; Áztatás: 2 x 120-180 mp

Az Assam-fennsík India északkeleti részén található, és máig a világ legnagyobb egybefüggő teatermesztő vidéke. Az Assam a teák kávéja. Fekete, erőteljes, markáns, kissé földes, ugyanakkor egzotikus jegyekkel bír. Akár kiváltója lehet az étkezések utáni kávézásnak is.

540 Ft
Rose Darjeeling

Elkészítési hőfok: 85-90°C; Áztatás: 2 x 120 mp

A „teák pezsgőjének” nevezett tea méltán kapta ezt a nevet. A Himalája lábánál termesztett tea sokkal világosabb, mint a legtöbb fekete tea, lágyabb, gyümölcsösebb, frissítőbb ízű. Olyan a teák között, mint egy jó minőségű desszertbor a borok között.
Frissítő és gyümölcsös, enyhén édeskés utóízzel; a rózsabimbókkal még különlegesebb és illatosabb.
Tökéletes délelőtti vagy délutáni teázáshoz.

540 Ft
Yuannan 

Elkészítési hőfok: 95°C; Áztatás: 3-5 x 120 mp

Délnyugat-Kína, Yunnan tartomány jellegzetes fekete teája, eredetvédett, mint nálunk a Tokaji. A fekete, fermentált leveleket aranysárga, fiatal hajtásokkal keverik. A főzet színe egészen sötét, íze erőteljes, enyhén füstös tónussal. 3-5 alkalommal leönthető.

540 Ft
Gunpowder

Elkészítési hőfok: 80°C; Áztatás: 2 x 90-120 mp

Nagy méretű zöld tea levelek apró, puskapor méretű golyókká sodorva, innen kapta a puskapor nevet, amivel a tealevelek frissességét akarták megőrizni és a levéltöredezést elkerülni.
Áztatás során a golyók lassan kinyílnak; ízvilága kellemes, gyenge, enyhén diós jegyekkel.
Máig ez a legismertebb kínai zöld tea fajta.

540 Ft
Sencha

Elkészítési hőfok: 80°C; Áztatás: 2 x 30-60mp

Japánok kedvenc zöld teája. A tavasszal szedett levelekből készül, így magas az antioxidáns és C-vitamin tartalma. A tealeveleket vágják vagy tűalakúvá sodorják. Teája illatos, magas koffein tartalmú, így reggeli teának vagy ebéd utáni teának ideális.

540 Ft
Genmaicha

Elkészítési hőfok: 70-75°C; Áztatás: 2 x 60 mp

Tradicionális japán zöld tea pirított rizsszemekkel. Tökéletes harmóniát alkotnak a friss zöld tea levelek és a pörkölt rizsszemek. Alacsony koffein tartalmú, enyhén édeskés ízű tea.   

540 Ft
Jázmin

Elkészítési hőfok: 80°C; Áztatás: 2 x 100-120 mp

Kínai zöld tea jázmin illóolajjal átitatva. Az éjjel nyíló jázmin virágokat összekeverik a zöld tea levelekkel, és hagyják, hogy az magába szívja a jázmin illóolaját. Ezután leszedik a virágokat a zöld teáról, és dekorációként, más területen használják fel. Így a tea csak zöld leveleket tartalmaz, de a jázmin illatos, jellegzetes ízvilágával.

540 Ft
Fűszerkert

Elkészítési hőfok: 90°C; Áztatás: 2 x 240 mp

Rooibos és hibiszkusz magas antioxidáns tartalmával és a csipkebogyó C-vitamin tartalmának segítségével igazi immunerősítő teakeverék. A gyömbér enyhén csípős, melengető íze és immunerősítő hatása csak a ráadás.

540 Ft
Piros kedvenc gyerektea

Elkészítési hőfok: 80°C; Áztatás: 2 x 480 mp

Piros bogyós gyümölcsök zamatos, üdítő teája koffein nélkül. A gyerekek és a koffeinkerülő felnőttek kedvence

540 Ft
Torokseprő herbatea

Elkészítési hőfok: 95°C; Áztatás: 2 x 360-480 mp

A Rooibos magas ásványi anyag-, és antioxidáns- tartalmával védi, erősíti az immunrendszert, a hárs pedig köhögés és nátha ellen hatékony, lázcsillapításra is alkalmas.

540 Ft
Csipkebogyó és hibiszkusz

Elkészítési hőfok: 80°C; Áztatás: 2 x 360-480 mp

A legjobb párosítás, ha C-vitamin bevitelére van szükségünk. Ezen kívül erősíti a vérerek falát, segíti a csontok erősödését és a csontképződést. A hibiszkusznak rendkívül magas a C-vitamin és az ásványi anyag tartalma: mint kálcium, magnézium és vas. Kiválóan alkalmas a méregtelenítésre, légúti fertőzésekkel szemben, erősíti az immunrendszert, de antibakteriális hatása is ismert.  

540 FT
Pai mu tan

Elkészítési hőfok: 75°C; Áztatás: 2 x 120 mp

A legismertebb fehér tea Kínából. Ezüstszínű hajtások és nagy, lapos, egész levelek keveréke. Teája lágy, bársonyos ízvilágú, alacsony koffein tartalmú, egész napos fogyasztásra ajánlott.

650 Ft
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok