Ye tealeaves

A Ye Tealeaves teamárkát Kövecses Olivér – szekszárdi születésű – fiatalember alapította 2016-ban.
Kínai diákévei alatt alakult ki a tea iránti szenvedélye.
A Ye Tealeaves célja, hogy a ma emberét közelebb hozzák a hagyományos, több ezer évre visszatekintő kínai tea-kultúrához.
Fontosnak tartják, hogy a modern világban se felejtsük el a régi tradíciókat.
Teái mellett virágforrázatit is érdemes megkóstolni!

Teáinkat érdemes mindenféle ízesítés nélkül fogyasztani, hogy az adott teafajta valódi arcát megismerhessük.

 

 

Hong

Elkészítési hőfok: 90 °C; Áztatás: 3-4 x 75mp

Letisztult fekete tea csokoládés, aszalt gyümölcsös ízjegyekkel a kínai Shandongból. A Lao-hegy hegyvidéki és óceánparti klímájának együttese adja a tea egyedi karakterét.

650 Ft
OO-Lord!

Elkészítési hőfok: 90 °C; Áztatás: 4-5 x 45mp

Frissítő, jázminos, gyümölcsös ízvilágú oolong tea a kínai Fujian tartományból. A legenda szerint egy földműves fedezte fel először, a Kegyelem Vasistennője elhagyott templomában Anxi-ban.

650 Ft
Dragon well 

Elkészítési hőfok: 85°C; Áztatás: 2-3 x 45mp

Friss füves, enyhén mogyorós ízvilágú, „Sárkány Forrás” elnevezésű zöld tea, a kínai Zhejiang tartományból. Kína egyik leghíresebb zöld teája, a legenda szerint először egy olyan forrásnál nőtt, melyet egy sárkány fakasztott – innen kapta nevét.

650 Ft
Silver monkey

Elkészítési hőfok: 80 °C; Áztatás: 2-3 x 40mp

Sült gesztenyés, kesudiós ízekben gazdag zöld tea Zhejiang tartományból. A feldolgozásban alkalmazott, erőteljes sütési lépés adja e tea testes jellegét. Nevét a levelek formájáról kapta, melyek majomkarmok alakját idézik.

 

650 Ft
Guihua 

Elkészítési hőfok: 90 °C; Áztatás: 2 x 90mp

Szárított osmanthus virág Kínából. Sárgabarackos ízvilág, koffeinmentes, nyugtató hatású virágtea.

650 Ft
Dry Jasmine

Elkészítési hőfok: 90 °C; Áztatás: 2 x 90mp

Koffeinmentes, szárított jázminvirág Kínából. Nyugtató hatása miatt kifejezetten ajánljuk esti teázáshoz.

650 Ft

Az én teám

Varga Marianna okleveles kertészmérnök, pár évvel ezelőtt – Magyarországban egyedülálló módon – teatermesztéssel kezdett foglalkozni, teacserjéi ma már az ország minden táján megtalálhatóak.
A tea szeretete és megismerése gyerekkoráig visszanyúlik, ahol nagymamája tea jellegű főzetet előszeretettel készített különböző gyümölcsökből és gyógynövényekből.
Az ilyen jellegű főzetet érdemes hosszabban és csak egyszer áztatni.

 

 

Assam

Elkészítési hőfok: 90 °C; Áztatás: 2 x 120-180 mp

Az Assam-fennsík India északkeleti részén található, és máig a világ legnagyobb egybefüggő teatermesztő vidéke. Az Assam a teák kávéja. Fekete, erőteljes, markáns, kissé földes, ugyanakkor egzotikus jegyekkel bír. Akár kiváltója lehet az étkezések utáni kávézásnak is.

540 Ft
Rose Darjeeling

Elkészítési hőfok: 85-90°C; Áztatás: 2 x 120 mp

A „teák pezsgőjének” nevezett tea méltán kapta ezt a nevet. A Himalája lábánál termesztett tea sokkal világosabb, mint a legtöbb fekete tea, lágyabb, gyümölcsösebb, frissítőbb ízű. Olyan a teák között, mint egy jó minőségű desszertbor a borok között.
Frissítő és gyümölcsös, enyhén édeskés utóízzel; a rózsabimbókkal még különlegesebb és illatosabb.
Tökéletes délelőtti vagy délutáni teázáshoz.

540 Ft
Yuannan 

Elkészítési hőfok: 95°C; Áztatás: 3-5 x 120 mp

Délnyugat-Kína, Yunnan tartomány jellegzetes fekete teája, eredetvédett, mint nálunk a Tokaji. A fekete, fermentált leveleket aranysárga, fiatal hajtásokkal keverik. A főzet színe egészen sötét, íze erőteljes, enyhén füstös tónussal. 3-5 alkalommal leönthető.

540 Ft
Gunpowder

Elkészítési hőfok: 80°C; Áztatás: 2 x 90-120 mp

Nagy méretű zöld tea levelek apró, puskapor méretű golyókká sodorva, innen kapta a puskapor nevet, amivel a tealevelek frissességét akarták megőrizni és a levéltöredezést elkerülni.
Áztatás során a golyók lassan kinyílnak; ízvilága kellemes, gyenge, enyhén diós jegyekkel.
Máig ez a legismertebb kínai zöld tea fajta.

540 Ft
Sencha

Elkészítési hőfok: 80°C; Áztatás: 2 x 30-60mp

Japánok kedvenc zöld teája. A tavasszal szedett levelekből készül, így magas az antioxidáns és C-vitamin tartalma. A tealeveleket vágják vagy tűalakúvá sodorják. Teája illatos, magas koffein tartalmú, így reggeli teának vagy ebéd utáni teának ideális.

540 Ft
Genmaicha

Elkészítési hőfok: 70-75°C; Áztatás: 2 x 60 mp

Tradicionális japán zöld tea pirított rizsszemekkel. Tökéletes harmóniát alkotnak a friss zöld tea levelek és a pörkölt rizsszemek. Alacsony koffein tartalmú, enyhén édeskés ízű tea.   

540 Ft
Jázmin

Elkészítési hőfok: 80°C; Áztatás: 2 x 100-120 mp

Kínai zöld tea jázmin illóolajjal átitatva. Az éjjel nyíló jázmin virágokat összekeverik a zöld tea levelekkel, és hagyják, hogy az magába szívja a jázmin illóolaját. Ezután leszedik a virágokat a zöld teáról, és dekorációként, más területen használják fel. Így a tea csak zöld leveleket tartalmaz, de a jázmin illatos, jellegzetes ízvilágával.

540 Ft
Fűszerkert

Elkészítési hőfok: 90°C; Áztatás: 4 perc

Rooibos és hibiszkusz magas antioxidáns tartalma és a csipkebogyóban található C-vitamin kombinációjának köszönhetően igazi immunerősítő „teakeverék”. A gyömbér enyhén csípős és melengető íze csak fokozza a hatását.

590 Ft
Piros kedvenc gyerektea

Elkészítési hőfok: 80°C; Áztatás: 6-8 perc

Az abszolút favorit, télen és nyáron! Piros bogyós gyümölcsök zamatos, üdítő teája koffein nélkül.

590 Ft
Torokseprő herbatea

Elkészítési hőfok: 95°C; Áztatás: 6 perc

A Rooibos magas ásványi anyag-, és antioxidáns- tartalmával védi, erősíti az immunrendszert. A hárs pedig köhögés és nátha ellen hatékony. Lázcsillapításra, meghűlésre is alkalmas, igazi téli „teakeverék”.

590 Ft
Csipkebogyó és hibiszkusz

Elkészítési hőfok: 80°C; Áztatás: 6 perc

A legjobb párosítás, ha C-vitamin bevitelére van szükségünk. Erősíti a vérerek falát, segíti a csontok erősödését és a csontképződést. Kiválóan alkalmas a méregtelenítésre, jó légúti fertőzésekkel szemben, erősíti az immunrendszert, de antibakteriális hatása is ismert.

590 Ft
Pai mu tan

Elkészítési hőfok: 75°C; Áztatás: 2 x 120 mp

A legismertebb fehér tea Kínából. Ezüstszínű hajtások és nagy, lapos, egész levelek keveréke. Teája lágy, bársonyos ízvilágú, alacsony koffein tartalmú, egész napos fogyasztásra ajánlott.

650 Ft

ZHAO ZHOU

Gábor és Péter a kilencvenes évek elején a Pekingi főiskolás tanulmányik megkezdései során ismerkedtek meg a kínai teakultúrával.
Vallják, hogy a jó teák gondunkat viselik és vigyáznak ránk.
Teáikban Kína különböző területei-terroir-jai egyértelműen megelevenednek: legyen ez akár egy Vuji sziklatea, egy illatos zöld – vagy éppen egy elmélyülést segítő ezer éves teafáról származó puer.
Teáinkat érdemes mindenféle ízesítés nélkül fogyasztani, hogy az adott teafajta valódi arcát megismerhessük.

 

NO. 217

Elkészítési hőfok: 85 °C; Áztatás: 2 x 60 mp

Fehér tea. A levelek illata főzés után trópusi esőerdőt vagy teakertet idéz. Ízében egyszere jelennek meg enyhén édeskés, szőlős jegyek és egy vidám zöldesség. Illata akác és friss alma. Kiegyensúlyozott édes és enyhén savanykás ízei savanyú cukorra emlékeztetnek.

650 Ft
NO. 330

Elkészítési hőfok: 75°C; Áztatás: 2-3 x 60 mp

Green Pearl, vagyis zöld gyöngy. A tea termelője teljesen organikusan, vegyszer mentesen gazdálkodik. A friss zöld levelek mellett kevés rügyet is tartalmaz. Édes, virágos ízvilága kellemesen lágy, enyhén vajas aromákkal párosul. Illatában frissen vágott fű, vanília és mezei virágok keverednek. Hosszú utóízű, kifejezetten üdítő tea.

650 Ft
NO. 533

Elkészítési hőfok: 95°C; Áztatás: 3 x 60 mp

Magashegyi zöld sziklatea két nemzeti park között elterülő hegyvonulatról, ahol a tea mellett nagyobb mennyisségben körtét termesztenek. Dinamikus tea, a vajas zöld karaktert fenyő és frissítő zöldalma egészíti ki. Főzete nyugodt, világoszöld. Illatában kamilla és vanília.

650 Ft
NO. 511

Elkészítési hőfok: 95°C; Áztatás: 3-4 x 45 mp

Arany szőrű majom. Az egyik legizgalmasabb szikla tea. Közel kétszáz éve termesztik ezt a tea alfaját a Wuyi hegyen, a sütött wulongok egyik legnemesebbike. Elegáns, kissé fás, mély és hosszú illat és minerális beltartalom. Könnyed selymes íze után hamar érezhetővé válik a vulkanikus hegy tüzes karaktere.

850 Ft
NO. 835

Elkészítési hőfok: 85°C; Áztatás: 5-6 x 45mp

Puer különlegesség. A tea varázsához a teafák ezer éves kora mellet az is hozzá járul, hogy vadon élő fákról származik. A tea ezen alfajának sajátossága, hogy a rügyek gyakran bíbor színűek. Ez a tea nyugalmat áraszt és mély energiával tölt el, segít befelé figyelnünk, kicsit magunkra koncentrálnunk. Ízvilágát tekintve megjelenik a vad teafákra jellemző enyhe kesernyés-savanyú ízkombináció, amit egy édeskés zöld teás jelleg egészít ki.

850 Ft
Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Ok